Foto Expositie

      FOTO   EXPOSITIE    “Eiland van Schalkwijk”

DSC01470

 

Foto expositie in het s.c.c. ’t Gebouw in Tull en ’t Waal

We wonen in een prachtig gebied “ Het eiland van Schalkwijk” , omgeven door het Lekkanaal bij Nieuwegein in het westen, het Amsterdam-Rijn kanaal in het noorden met Houten erboven en de Lek in het zuiden, met de plaatsen Tull en ’t Waal en Schalkwijk midden in dit gebied. U fietst er vaak en er is van alles te zien, te ruiken en te beleven. Leg in dit gebied in de komende lente en zomer uw impressies vast op de gevoelige plaat en stuur ze naar het volgende e-mailadres : harry.tersteeg@yahoo.com

Misschien vraagt u zich af wat u dan zou moeten vastleggen.

Voor wie een steuntje in de rug wel prettig vindt volgen hier wat gedachtes:

De fuut, zwanen met hun jongen, de uilenkast, vleermuizen, jonge kikkers in de sloot, de grutto, roofvogels, overvliegende ganzen ……..

Het landschap, scheepvaart op het Amsterdam-Rijnkanaal of de Lek, een mooie avond in de zomer langs de recreatiegebieden, op de waterski, zwemmen, een gezellige barbecue ……..

Mooie boerderijen, forten en kerken, omzoomd door fruitteelt met prachtige bloesem, de weilanden met koeien, paarden, schapen, lama’s en sloot en plas met hun flora en fauna ………

Na 30 september kunt u geen foto’s meer opsturen. De mooiste foto’s worden geplaatst op de website van de Stichting Leefbaarheid Tull en ’t Waal. U kunt ze daar bewonderen. Na 1 oktober wordt er een keuze van 4 foto’s gemaakt die op groot formaat een plaatsje krijgen in ons s.c.centrum. De kosten daarvan zijn natuurlijk voor ons. Wilt u uw eigen mooiste foto ook tijdelijk afstaan om in ons centrum te hangen, dan kunt u uw foto laten afdrukken op A4 of A3 formaat en krijgt hij in de maanden oktober en november een mooi plaatsje bij ons. Natuurlijk bent u in die periode van harte welkom om de foto’s te komen bekijken. Inleveren van uw eigen foto’s kan bij Harry Tersteeg, Strijpweg 9 3999NW Tull en ’t Waal. We zijn benieuwd….

 

 

Fotoexpositie “ Het eiland van Schalkwijk “

lente en zomer 2014

 

Gedurende deze periode zijn er veel foto’s binnengekomen bij Harry Tersteeg.

Het is natuurlijk leuk om te merken dat iedereen heel enthousiast aan het werk is gegaan.

De één stuurt 32 foto’s, de ander wat minder of een paar. Er zitten echt mooie foto’s tussen.

In de aankondiging in dit voorjaar is duidelijk aangegeven dat de foto’s moesten zijn genomen in de lente en zomer van het jaar 2014. De ingestuurde foto’s waren gemaakt in de periode van 2009 tot 30 september 2014. En hoe mooi ze ook zijn, andere jaargangen komen niet in aanmerking voor de eerste drie plaatsen.

Als groep van liefhebbers van mooie foto’s zijn Onno Dijkstra ( fotocursus ) Harry Tersteeg en Gerard de Groot onafhankelijk van elkaar de overgebleven fotoselectie gaan beoordelen. In het hierna volgende overleg kwamen we tot 3 winnende foto’s van drie verschillende personen. U ziet ze hieronder afgebeeld´. Natuurlijk krijgen die een plaatsje in het s.c.c. ” ’t Gebouw” in Tull en ’t Waal.

Daaronder hebben we een selectie gemaakt van de ingestuurde foto’s. Er zijn in ieder geval van elke deelnemer één of meer foto’s geplaatst, waaronder ook enkele niet geselecteerde maar wel mooie foto’s die op een eerder tijdstip zijn geschoten. Ga er dus rustig voor zitten en bekijk ze op de website van de Stichting Leefbaarheid Tull en ’t Waal, www.tullenwaal.nl

Alle deelnemers ontvangen dit bericht. Als de foto’s zijn afgedrukt en een plaatsje krijgen, nodigen we de winnaars en andere deelnemers graag uit om hierbij aanwezig te zijn. Tijdstip hiervoor volgt later.

 

Hoe nu verder?

 

Het is de bedoeling dat de herfst en winter (2014 en 2015) nu aan de beurt komen. Dus op pad maar weer en opnieuw insturen naar Harry Tersteeg, harry.tersteeg@yahoo.com

Natuurlijk is de herfst al begonnen met mooie herfstkleuren, paddenstoelen en het warme licht van de zon en ook de winter met ijspret, sneeuw en rijp zorgen weer voor genoeg mooie momenten. Dus…. Stuur uw foto’s in tot en met 21 maart 2015.

Enkele voorwaarden voor deze nieuwe periode:

  1. We gaan uit van 4 winnende foto’s gemaakt door 4 verschillende fotografen.
  2. Je mag ten hoogste 10 foto’s insturen
  3. Alleen amateurfotografen doen mee.
  4. De foto’s moeten gemaakt zijn in de periode van 21 september 2014 tot en met 21 maart 2015.

 

We zijn benieuwd naar de volgende serie.

 

 

De winnaars van de lente en zomerserie

 

Nummer 1  

Storm en regen op de Kaaidijk

dhr/mevr. Feijen

storm en regen op de Kaaidijk

Nummer 2 

Skiër

Annie van Dijk

Skiër.  2de  Annie van Dijk

Nummer 3

Riviergezicht

Rita de Boerde Boer 2 Liniepont 035

 

 

De overige ingezonden foto ´s van :

Alie Feijen

huisje aan de Waalse Wetering lindelaantje (Elpad) Schip aan de Lek

Annie van Dijk

zons ondergang Zwanen echtpaar Wetering Schalkwijkse bruggen de Boer 2 Liniepont 035

G de Groot

009005[1]005002

Gerrie van Genderen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luc de Wit

Genieten v.d Pauze

Marianne Plomp

Spelend Veulen

Marijke van Eijkeren

rivier stroming Snoeken liefde Zon onder

Rita de Boer

Prikkelbaar

Theo van Oostenbruggen

Brugje in Tull en't Waal

Willeke v d Vlist

Kerk Paarden