Weidevogels

Firefox_wallpaper gruttoExcursies naar nieuw weidevogelbeheergebied Eiland van Schalkwijk

 

Op zaterdagochtend 23 mei is er een weidevogel-excursie in Tull en ’t Waal speciaal voor weidevogelbeschermers en inwoners van Tull en ’t Waal.

De gemeente Houten heeft begin 2015 10 hectare land aangekocht ten behoeve van weidevogelbescherming. Dit weiland ligt aan het eind van de Waalseweg en strekt zich uit tot de Kaaijdijk.

De in februari opgerichte Stichting Weidevogelbeheer Eiland van Schalkwijk heeft dit terrein in beheer genomen samen met een lokale boer.

Op zaterdag 23 mei organiseren we een excursie naar dit weidevogelgebied. Kom samen met ons –vanaf de rand van het weiland- kijken naar grutto’s, kievit en tureluur! We hopen dat deze ochtenden het weer en de vogels een beetje meewerken, daarnaast is er genoeg te vertellen over het beheer dat de Stichting op het weiland gaat uitvoeren samen met de boer: laat maaien, een kruidenrijke grasvegetatie, veel nattigheid in het vroege voorjaar zijn de hoofdingrediënten van dit beheer.

 

Waar en wanneer?

We vertrekken om 09.00 uur vanaf de Linielanding naar het weiland. Het is bij benadering 30 minuten wandelen over de Kaaijdijk, houdt hier rekening mee en doe stevig schoeisel aan.

De verzamellocatie is de Linielanding, adres: Waterliniedok 1, het verzamelpunt is per auto en fiets bereikbaar.

Per auto: Het Streektransferium Linielanding is gevestigd langs de snelweg A27 bij afslag 28 – Nieuwegein.http://www.uitinnieuwegein.nl/event/streektransferium-linielanding

Per fiets: Neem vanaf de Waalseweg in Tull en ’t Waal de laatste weg rechtsaf richting de Linielanding. Dit is net vòòr de tunnel onder de A27 door.

We verwachten rond 11.00 uur weer terug te zijn bij de Linielanding.

 

Voor wie?

Voor belangstellende inwoners uit Tull en ’t Waal en voor weidevogelvrijwilligers uit Houten.

 

Aanmelden

Graag aanmelden op stichtingeilandvanschalkwijk@gmail.com, dan kunnen we u ook informeren indien de excursie door weersomstandigheden onverhoopt niet doorgaat.

 

Graag tot 23 mei!

Namens de Stichting Weidevogelbeheer Eiland van Schalkwijk

Esther Christenhuis

Tel 06-28701235

stichtingeilandvanschalkwijk@gmail.comWeidevogelreservaat 't Waal